مرحوم علامۀ طباطبائی رضوان الله تعالی علیه میفرمودند: «بالاترین ذکر صلوات بر محمد و آل محمد صلی الله علیه و آله و سلم است و آن جامعترین ذکرهاست.» و ایشان میفرمودند: «هرگاه میان در مشکلات گیر کردید، سیل صلوات راه بیاندازید، زیرا آن سیل، حتماً مشکلات را با خود میبرد.»
همچنین حضرت استاد آیت الله جوادی آملی مدظله العالی میفرمودند:
«سیدنا الاستاد مرحوم علامه طباطبایی (رضوان الله علیه) میفرمودند: وقتی انسان از خدای سبحان صلاۀ و صلوات بر اهل بیت میخواهد یعنی رحمت. رحمت وقتی بر اینها تنزل کرد ریزش کرد به سایر مخلوقین میرسد و اگر بخواهد رحمت به دیگران برسد اول باید به اینها برسد تا به دیگران برسد لذا انسان برای اجابت دعا شایسته است اول درود بفرستد یعنی صلوات بفرستد.»
با این مقدمه ذکر سوالی از امام صادق سلام الله علیه را برای دوستان عزیز یادآور میشوم تا در همۀ روزها به ویژه شب اول سال 1399 که مصادف با شب شهادت امام کاظم سلام الله علیه است، با حضور قلب بخوانند.
سَئل أَبَو عَبْدِ اَللَّهِ عَلَیْهِ اَلسَّلاَمُ کَیْفَ نُصَلِّی عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ قَالَ تَقُولُونَ:
صَلَوَاتُ اَللَّهِ وَ صَلَوَاتُ مَلاَئِکَتِهِ وَ أَنْبِیَائِهِ وَ رُسُلِهِ وَ جَمِیعِ خَلْقِهِ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ ، وَ اَلسَّلاَمُ عَلَیْهِ وَ عَلَیْهِمْ وَ رَحْمَهُ اَللَّهِ وَ بَرَکَاتُهُ
فَقیل: فَمَا ثَوَابُ مَنْ صَلَّى عَلَى اَلنَّبِیِّ صَلَّى اَللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ بِهَذِهِ اَلصَّلَوَاتِ؟
قَالَ: اَلْخُرُوجُ مِنَ اَلذُّنُوبِ وَ اَللَّهِ کَهَیْئَهِ یَوْمَ وَلَدَتْهُ أُمُّهُ. [وسائل الشیعۀ، ج: 7، ص: 196]
از امام صادق علیه السلام پرسیدند: چگونه بر محمد و آل محمد صلوات بفرستیم؟ فرمود: بگویید:
صَلَوَاتُ اَللَّهِ وَ صَلَوَاتُ مَلاَئِکَتِهِ وَ أَنْبِیَائِهِ وَ رُسُلِهِ وَ جَمِیعِ خَلْقِهِ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ ، وَ اَلسَّلاَمُ عَلَیْهِ وَ عَلَیْهِمْ وَ رَحْمَهُ اَللَّهِ وَ بَرَکَاتُهُ
صلوات خدا و فرشتگانش و پیامبران و فرستادگانش و همه آفریدههایش بر محمد و خاندان باد و سلام و رحمت و برکات خدا بر او و اهل بیتش باد
به امام گفته شد ثواب کسی که اینگونه بر آن حضرت درود بفرستد چیست؟
فرمود: قسم به خدا ثوابش پاکشدن از گناهان است مثل روزی که از مادر متولد شده باشد.
